Tiramisu reţetă cu blat

Desi nu este Tiramisu reteta originala, varianta de fata a iesit un deliciu! Galbenusurile se freaca spuma cu sare si zahar. Se adauga albusurile batute spuma tare. Faina se amesteca cu amidon si praf de copt si se adauga la o

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 3 oua
  • U praf de sare
  • 90g zahar
  • 50 g faina
  • 40 g amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • 60 ml cafea neagra
  • 75 ml Amqretto
  • 500 g crema de cascaval mascarpone
  • 250 g branza
  • 50 g zahar
  • 1 plic de gelatina incolora
  • 250 ml frisca
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Pudra de cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu blat

Galbenusurile se freaca spuma cu sare si zahar. Se adauga albusurile batute spuma tare. Faina se amesteca cu amidon si praf de copt si se adauga la oua, se amesteca usor.

Compozitia se desarta in forma de tort cu diametru de 26 cm tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se introduce in cuptorul incalzit la 200°C pentru 15 – 20 de minute pana se rumeneste.

Se raceste in forma de tort si a doua zi se taie pe orizontala, in doua blaturi.

Pentru umplutura, cafeaua se amesteca cu 3 linguri de lichior Amaretto.

Crema de cascaval mascarpone, branza, zaharul si restul de amaretto se amesteca sa fie o compozitie omogena.

Gelatina se inmoaie in 3 linguri de apa, se incalzeste pana se topeste. Se amesteca putina crema de cascaval mascarpone cu gelatina, compzitia se adauga la crema de mascarpone ramasa. Se amesteca din nou si se pune la rece.

Frisca se bate cu zaharul vanilat si se amesteca cu compozitia intarita.

Primul blat se asaza pe platou si se inchide in forma de tort. Blatul se acopera cu 4-5 linguri de crema, se acopera cu celalalt blat care se stropeste cu amestec de cafea si amaretto. Crema ramasa se pune deasupra, se niveleaza si se presara abundent cu pudra de cacao.
Alte torturi recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...