Tiramisu reţetă cu fructe

Tiramisu reţetă cu fructe este o reteta delicioasa de tort. Are la baza Tiramisu reţeta originala, insa beneficiaza de multe ingrediente in plus. Pentru tortul tiramisu cu cirese in ciocolata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cutii piscoturi (vreo 40 de piscoturi sunt cu totul)-mi-au trebuit mai multe si pentru ornat
  • 400 g mascarpone
  • 200 g frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 300 ml cafea proaspat preparata
  • tare
  • 2 lingurite cafea instant
  • 50 ml rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de cafea
  • cateva cirese proaspete sau visine din compot
  • cateva bucatele de ciocolata
  • cacao pudra pentru ornat

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu fructe

Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil, am scos fundul formei si am lasat doar inelul, si l-am asezat peste un platou.
Am mixat foarte bine frisca rece de la frigider impreuna cu zaharul pudraapoi peste ea am adaugat mascarpone dupa care am adaugat 2 lingurite de cafea instant.

In cafeaua proaspat preparata si racita am adaugat 40 ml rom, zaharul vanilat si esenta de cafea, apoi am trecut usor prin acest lichid fiecare piscot.
Din piscoturile astfel preparate am facut un prim strat pentru tortuletul nostru, le-am pus in forma de tort cu inel detasabil pregatita.

Am pus primul strat de crema, nu am pus toata crema, am mai pastrat 3 linguri pentru ornat, iar piscoturi inmuiate in cafea si iar crema.
Am pus totul la frigider timp in care am pregatit cele trebuincioase pentru ornat:
am gasit niste ciocolata cu cafea pe care am topit-o cateva secunde la microunde, am trecut ciresele din alcool.
Le-am pus pe o hartie de copt si le-am dat si pe ele la frigider.

Am scos tortuletul din frigider, l-am pudrat cu cacao, i-am inlaturat inelul detasabil. Marginile tortului le-am "zidit" cu crema ramasa apoi am pregatit piscoturile ramase.
Le-am taiat in jumatate si le-am pus pe marginile tortului, formand astfel un gardulet. Pe deasupra am ornat cu ciresele date prin ciocolata.


Se serveste taiat felii dupa ce a stat cateva ore la rece.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca