Tiramisu reţetă cu blat Blatul de tort se taie in 3 sau 2 bucati -dupa preferinte. Pentru sirop se face un ness sau o cafea ce se indulceste dupa gust cu zahar vanilat si se
Blatul de tort se taie in 3 sau 2 bucati -dupa preferinte. Pentru sirop se face un ness sau o cafea ce se indulceste dupa gust cu zahar vanilat si se aromatizeaza cu 2-3 pliculete amaretto. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul tos, se adauga esenta rom si restul de amaretto si apoi branza mascarpone. Se unge fiecare felie de blat insiropat in prealabil, inclusiv partea de sus a tortului care se pudreaza cu cacao. Se da la rece pentru 24 ore. Este super bun. Varianta clasica e ca blatul sa fie din piscoturi, dar e foarte bun si asa. In varianta optionala se poate face crema se adauga la crema tiramisu clasica, spuma de capsune, de zmeura, afine etc. Spuma se face din albusurile ramase care se freaca cu zahar si cu fructele (acestea se gasesc si congelate pe timp de iarna). Este foarte buna si varianta cu fructe.
Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase