Tort trandafirasi

Aceasta reteta de tort este foarte buna la orice moment aniversar. Pentru pregatirea retetei Tort trandafirasi aveti nevoie de cacao, zahar, zeama de compot, faina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 2 cesti zahar
  • 1 1/2 cesti faina
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 gr unt sau margarina
  • 250 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • 1 pahar apa (200 ml)
  • un praf de sare
  • 1 esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata
  • 250 ml zeama compot
  • 3 linguri unt

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri si mixam continuu.Cand am terminat de turnat tot siropul,adaugam galbenusurile si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul,apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.


Crema:

Se bat cu telul galbenusurile si praful de sare. Separat fierbem un sirop din apa si zahar.Cand incepe sa se lege,se toarna clocotit in fir subtire peste galbenusuri, mixand energic si continuu.Dupa ce se racoreste se amesteca cu margarina frecata, putin cate putin,apoi adaugam cacaoa si esenta. Mestecam oana se omogenizeaza. Dupa ce tortul s-a racit se taie in doua si se insiropeaza cu zeama de compot.Se adauga crema intre blaturi.
Glazura - topim ciocolata cu untul.


Peste tortul racit adaugam glazura si ornam dupa imaginatie.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca