Tort vanilat

Tortul vanilat este un desert delicios si iubit de toata lumea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • lapte
  • Pentru decor:
  • portocale
  • stafide
  • kivi
  • bomboane etc.

Mod de preparare

Pentru blat, bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul treptat si bati pana se topeste. adaugi galbenusurile pe rand, zaharul vanilat, dupa care pui faina si amesteci usor, de jos in sus. Torni compozitia intr-o forma de tort. Forma de tort se introduce in cuptorul incins, la foc mic, pentru 40-45 minute. Se lasa sa se raceasca in forma dupa cre se taie in trei. Budinca se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Cele trei bucati de blat se insiropeaza cu zeama de compot. Intre blaturi se pune crema de vanilie. Se imbraca tortul cu frisca si se decoreaza, dupa inspiratie cu fructe.


Se serveste dupa ce se lasa cateva ore la rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii