Tortul de ciocolata perfect

Un prieten bun spune ca nu exista "prea multa ciocolata" intr-un tort cu ciocolata, iar eu sunt de acord :). Ei bine, acest tort de ciocolata in doua straturi, este perfect!

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 240g unt nesarat
  • taiat in cuburi mici
  • 265g ciocolata amaruie (52% cacao)
  • 95g ciocolata amaruie (70% cacao)
  • 290g zahar brun
  • 4 linguri apa
  • 5 oua mari
  • un varf de sare
  • cacao pentru pudrat

Mod de preparare

Cu toate ca acest tort de ciocolata pare un tort simplu, sub crusta crocanta se ascunde un interior ciocolatos. Greutatea realizarii acestui tort sta in faptul ca se coace in doua faze, dar poti sa renunti la acest lucru si sa-l pui la cuptor o singura data.

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade celsius. Unge o tava de tort cu fund detasabil cu diametrul de 20cm cu unt si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.

Pune untul impreuna cu amandoua felurile de ciocolata taiate in bucatele intr-un bol.

Pune zaharul brun si apa intr-o oala mica pt sosuri la foc mediu, amesteca sa se dizolve, si adu la punctul de fierbere. Pune siropul de zahar fierbinte peste unt si ciocolata si amesteca bine pana cand s-au topit si ai un sos gros de ciocolata. Adauga cate un galbenus, amestecand bine dupa fiecare, dupa care lasa amestecul deoparte pana ajunge la temperatura camerei.

Pune albusurile si putina sare intr-un alt bol si mixeaza pana cand se umfla dar nu sunt foarte tapene. Cu ajutorul unei spatule amesteca albusurile in aluatul cu ciocolata, usor, cate o treime o data.

Pune 800g, aproximativ o treime din aluat in tava pregatita si niveleaza usor. Pune tortul la cuptor si coace-l pentru 40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet.

Cresteaza varful blatului cu un cutit, nu-ti fa griji din cauza crustei. Pune restul de aluat deasupra si niveleaza din nou. Pune-l din nou la cuptor dar de aceasta data pentru 20-25 de minute. atunci cand testezi cu scobitoarea, ar trebui sa vezi firimituri umede pe ea. Lasa tortul sa se raceasca complet inainte sa-l scoti din tava, dupa care poti sa-l pudrezi cu cacao sau zahar pudra daca doresti.

Tortul cu ciocolata rezista acoperit la temperatura camerei pentru 4 zile,


Tortul de ciocolata perfect se serveste rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii