Tortul de migdale si lamaie

Blatul. Se freaca zaharul bucati, pe rand, de coaja de lamaie si se piseaza sau se rade coaja de lamaie peste zaharul tos si se piseaza. Se macina mig

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 g zahar bucati sau tos
  • 1 lamaie
  • 250 g migdale
  • 12 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 100 g pesmet fin sau faina
  • Crema:
  • 100 g zahar bucati
  • 1 lamaie
  • 4 oua
  • Glazura:
  • 160 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1/2 pahar apa

Mod de preparare

Blatul. Se freaca zaharul bucati, pe rand, de coaja de lamaie si se piseaza sau se rade coaja de lamaie peste zaharul tos si se piseaza. Se macina migdalele si se inmoaie cu zeama unei jumatati de lamai.

Se freaca galbenusurile cu zahar pisat, se adauga migdalele, pesmetul sau faina, putina coaja rasa de lamaie si spuma albusurilor.

Compozitia se coace intr-o forma unsa cu unt presarata cu faina, la foc potrivit, o ora.

Crema. Se freaca zaharul bucati pe coaja de lamaie. Se piseaza si se freaca cu galbenusurile pana ce compozitia se face ca o crema.

Se adauga zeama de la 1/2 lamaie si se mai freaca pe marginea masinii sau la foc mic. Se adauga apoi, amestecand usor albusurile spuma.

Se umple tortul cu crema de lamaie si se glaseaza cu glazura de lamaie.

Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga ca un sirop gros. Se rade coaja de lamaie si se adauga in sirop impreuna cu zeama ei.

Se freaca bine pana ce compozitia se ingroasa si se albeste.

Se toarna fierbinte peste tort.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Tort de capsuni

Tarta cu branza dulce si capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

Am adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire!...

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca