Tortul pompierului

Amestecam ingredientele pentru aluat si il turnam intr-o tava unsa si presarata cu faina, turnam deasupra visinele si umplutura fiarta si calda. Amest

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 23 dkg zahar pudra
  • 1
  • 5 linguri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 12 dgk zahar pudra
  • 12 dkg unt
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 1
  • 5 plicuri budinca de vanilie
  • Compot de visine
  • 2 linguri zahar
  • 1
  • 5 lingurita scortisoara
  • Pentru decor:
  • 15 dkg margarina (de la frigider)
  • 15 dkg zahar pudra
  • 15 dkg faia
  • 1
  • 5 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Amestecam ingredientele pentru aluat si il turnam intr-o tava unsa si presarata cu faina, turnam deasupra visinele si umplutura fiarta si calda. Amestecam margarina, zaharul pudra, faina si scortisoara si sfaramam amestecul obtinut deasupra umpluturii. Dupa ce s-a copt si s-a racit prajitura, decoram cu frisca. Presaram scortisoara deasupra.
Alte retete de tort recomandate

Tiramisu

Tort diplomat

Tort cu mere coapte

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...