Trandafiri din pasta de lapte praf

Trandafiri din pasta de lapte praf sunt un decor deosebit. Pentru a prepara acest ornament pentru tort aveti nevoie de lapte praf, apa, zahar si coloranti.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • lapte praf
  • apa
  • zahar
  • coloranti

Mod de preparare

Trandafiri din pasta de lapte praf sunt un decor deosebit. Pentru a prepara acest ornament pentru tort din apa si zahar se face un sirop ca mierea. Apa sa acopere zaharul si se tine pe foc pana se topeste acesta din urma. Inca nu am incercat,dar probabil se poate folosi si miere, daca aveti atata la dispozitie. Probabil e mai bine sa se inceapa cu o cantitate mica pentru a incerca.
Dupa ce se raceste siropul se adauga laptele praf,cernut,putin cate putin. Putin sirop si cate putin lapte praf pana se obtine o pasta de consistenta si elasticitatea plastelinei. Se framanta pana nu se mai lipeste.Daca e prea tare se mai adauga sirop.Daca e prea moale se adauga lapte praf. Acum se pot adauga colorantii. Daca faceti mai mult, despartiti "plastelina" si colorati fiecare bucatica in parte.
De aici, chiar e joaca cu plastelina. Se face un con mic si se pune pe varful la o scobitoare.Acesta va fi bulbul. Se iau bucatele mici si se fac bilute care vor fi turtite in petale.Se pot face ori intre doua folii de plastic ori cu varful linguritei. Se lasa putin sa se usuce. Se ataseaza petala pe bulb si se ciupeste putin "varful" pentru un efect mai spectaculos. In partea opusa se lipeste cealalta petala. In partea unde se unesc cele doua petale, se ataseaza a treia. Si tot asa pana se lipesc toate petalele. Din acelasi aluat se pot face si frunze.


Trandafiri din pasta de lapte praf se folosesc ca si ornamente pentru tort.

Sursa acestei retete este blogul culinat mitinitta.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de iepure la cuptor

Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase si curata carne. Are un nivel  scazut de colesterol.Se prepara foarte...

Friptura de iepure la cuptor
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa