Trandafiri din pasta de lapte praf

Trandafiri din pasta de lapte praf sunt un decor deosebit. Pentru a prepara acest ornament pentru tort aveti nevoie de lapte praf, apa, zahar si coloranti.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • lapte praf
  • apa
  • zahar
  • coloranti

Mod de preparare

Trandafiri din pasta de lapte praf sunt un decor deosebit. Pentru a prepara acest ornament pentru tort din apa si zahar se face un sirop ca mierea. Apa sa acopere zaharul si se tine pe foc pana se topeste acesta din urma. Inca nu am incercat,dar probabil se poate folosi si miere, daca aveti atata la dispozitie. Probabil e mai bine sa se inceapa cu o cantitate mica pentru a incerca.
Dupa ce se raceste siropul se adauga laptele praf,cernut,putin cate putin. Putin sirop si cate putin lapte praf pana se obtine o pasta de consistenta si elasticitatea plastelinei. Se framanta pana nu se mai lipeste.Daca e prea tare se mai adauga sirop.Daca e prea moale se adauga lapte praf. Acum se pot adauga colorantii. Daca faceti mai mult, despartiti "plastelina" si colorati fiecare bucatica in parte.
De aici, chiar e joaca cu plastelina. Se face un con mic si se pune pe varful la o scobitoare.Acesta va fi bulbul. Se iau bucatele mici si se fac bilute care vor fi turtite in petale.Se pot face ori intre doua folii de plastic ori cu varful linguritei. Se lasa putin sa se usuce. Se ataseaza petala pe bulb si se ciupeste putin "varful" pentru un efect mai spectaculos. In partea opusa se lipeste cealalta petala. In partea unde se unesc cele doua petale, se ataseaza a treia. Si tot asa pana se lipesc toate petalele. Din acelasi aluat se pot face si frunze.


Trandafiri din pasta de lapte praf se folosesc ca si ornamente pentru tort.

Sursa acestei retete este blogul culinat mitinitta.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa