Alegem merele, pe cele care incep sa se strice sau au viermi, le indepartam. Le spalam si le curatam de coaja. Scoatem mijlocul cu samburi si fiecare
Alegem merele, pe cele care incep sa se strice sau au viermi, le indepartam. Le spalam si le curatam de coaja. Scoatem mijlocul cu samburi si fiecare bucata o taiem felii sau cerculete.
Marul se maroneste foarte repede, de aceea se va pune intr-o dilutie de 2% zeama de lamaie. Se va tine in aceasta solutie 15 minute si, apoi, se intind feliile sau rondelele pe placa de uscare, fara a se suprapune.
Se incepe uscarea la 45 grade C si, treptat, se ridica temperatura la 70 grade. Se poate usca si coaja de mar care se poate folosi la prepararea ceaiurilor, conferindu-i o aroma deosebita. Dintr-un kg de mere crude, se pot obtine aprox. 100-150 g mere uscate.
In comert exista diferite aparate pentru uscarea legumelor si fructelor. Ele se pot folosi la uscarea legumelor, a fructelor si, chiar, a florilor.
Fructele asezate pe sita superioara a aparatului sunt incalzite la temperatura joasa, in timp ce ventilatorul asigura o aerisire permanenta si constanta. Avantajul este ca putem obtine oricand, repede si usor, fructe uscate de buna calitate si sanatoase.
Alte retete fructe recomandate
Compot de caise
Dulceata de capsuni
Gem de caise
Prima oara cand am vazut reteta asta a fost la cei de la Crama Haiducilor. Mi-a placut ideea tare mult si am zis ca este o...
Sarmale in dovleacIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa