Se spala carnea, se pune impreuna cu maruntaiele de gaina curatate si spalate in mai multe ape sa fiarba intr-un vas acoperit o ora. Se scoate carnea
Se spala carnea, se pune impreuna cu maruntaiele de gaina curatate si spalate in mai multe ape sa fiarba intr-un vas acoperit o ora. Se scoate carnea si se scurge, se Iasa pe o farfurie. Separat se pregateste pe foc moale un sos alb din unt, faina si lapte. Se lucreaza cu o lingura de lemn, amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Cand sosul arata ca o smantana groasa, se subtiaza cu putina supa de carne, se sareaza dupa gust si se acreste cu zeama de lamaie. In sosul astfel pregatit se pun maruntaiele de gaina impreuna cu aripile, capul si gatul iar apoi se fierbe totul la foc mic zece minute.
Mancarea se poate pregati din carne de pasare in amestec sau din tacamuri de curcan.
Se serveste imediat, cu verdeata tocata deasupra.
Alte retete care contin carne:
Tocanita de pui
Tocanita de pipote cu inimi
Tocanita din carne de vita cu cartofi
Cea mai simpla modalitate de a da gust bun unui peste este de a -l inabusi intr-un sos de zacusca. Zacusca are legume...
Cod in sos de zacuscaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj