Ardei grasi umpluti cu carne

Carnea se taie bucatele si se toaca marunt, la masina. Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert, intr-un vas cu apa. Intre timp se cojest

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 gr carne
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • sare
  • putin piper
  • patrunjel verde tocat
  • 30 gr unt
  • sos de rosii
  • 2 linguri ulei
  • ardei grasi

Mod de preparare

Carnea se taie bucatele si se toaca marunt, la masina. Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert, intr-un vas cu apa. Intre timp se cojeste usor ceapa in putin unt si se amesteca cu carnea. Se adauga apoi orezul, verdeata tocata marunt, sarea, piperul si un ou. Se amesteca totul bine, cu mana si se lasa deoparte. Se curata ardeii de cotoare si seminte, se spala, dupa care se umplu cu amestecul de carne in care se amesteca, in prealabil si doua linguri cu apa. Se pozitioneaza ardeii intr-un vas, se toarna deasupra apa si sos de rosii, cat sa-i acopere, se adauga 2 linguri cu ulei si se baga vasul la cuptor, la fiert.


Se servesc calzi.

Alte retete:

Sarmale de post

Chiftele

Ardei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...