Ardei umpluti cu rantas

Aceasta reteta de ardei umpluti se prepara cu rantas. Mancarea delicioasa primeste un gust excelent de la frunzele de telina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 ardei verzi
  • 100 g pasta de tomate
  • 400 g carne tocata
  • 80 g orez fiert pe jumatate
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ou
  • 30 g faina
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • frunza de telina
  • 1 lingurita boia dulce
  • piper
  • sare.

Mod de preparare

Aceasta reteta de ardei umpluti se prepara cu rantas. Mancarea delicioasa primeste un gust excelent de la frunzele de telina. Scoate cotoarele si indeparteaza semintele ardeilor. Inabuse ceapa rosie tocata marunt in putin ulei (la foc mic, sub capac) si las-o sa se raceasca. Amesteca carnea tocata, ceapa inabusita, orezul fiert pe jumatate, oul, usturoiul pisat, boia dulce, dupa care presara sare si piper. Umple ardeii cu umplutura bine amestecata. (Daca pui prea multa umplutura, ardeii se vor fisura din cauza orezului care se umfla.) Adauga 1 l de apa, sare si frunza de telina in pasta de tomate, iar apoi fierbe-o, si in aceasta zeama – la foc mic, sub capac – fierbe ardeii umputi, pana devin moi. Intre timp prepara un rantas deschis la culoare din faina si ulei. Scoate ardeii umpluti, pune rantasul in sucul de rosii, si dupa 10 minute de fiert pune la loc ardeii. Inainte de servire mai fierbe odata totul.


Ardeii umpluti se servesc fierbinte in sos.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...