Ardei umpluti cu rantas

Aceasta reteta de ardei umpluti se prepara cu rantas. Mancarea delicioasa primeste un gust excelent de la frunzele de telina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 ardei verzi
  • 100 g pasta de tomate
  • 400 g carne tocata
  • 80 g orez fiert pe jumatate
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ou
  • 30 g faina
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • frunza de telina
  • 1 lingurita boia dulce
  • piper
  • sare.

Mod de preparare

Aceasta reteta de ardei umpluti se prepara cu rantas. Mancarea delicioasa primeste un gust excelent de la frunzele de telina. Scoate cotoarele si indeparteaza semintele ardeilor. Inabuse ceapa rosie tocata marunt in putin ulei (la foc mic, sub capac) si las-o sa se raceasca. Amesteca carnea tocata, ceapa inabusita, orezul fiert pe jumatate, oul, usturoiul pisat, boia dulce, dupa care presara sare si piper. Umple ardeii cu umplutura bine amestecata. (Daca pui prea multa umplutura, ardeii se vor fisura din cauza orezului care se umfla.) Adauga 1 l de apa, sare si frunza de telina in pasta de tomate, iar apoi fierbe-o, si in aceasta zeama – la foc mic, sub capac – fierbe ardeii umputi, pana devin moi. Intre timp prepara un rantas deschis la culoare din faina si ulei. Scoate ardeii umpluti, pune rantasul in sucul de rosii, si dupa 10 minute de fiert pune la loc ardeii. Inainte de servire mai fierbe odata totul.


Ardeii umpluti se servesc fierbinte in sos.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele din ovaz si quinoa

retete de post creative Bune, bune de tot, daca nu le-as fi facut eu, nu mi-as fi dat seama ca nu sunt cu carne ! Gustul...

Chiftele din ovaz si quinoa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca