Ardei umpluti cu sos

Ardeii umpluti cu sos se prepara in doi pasi, prima data se pune la fiert, apoi in cuptor. Prima data insa, pregatim ingredientele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocata
  • 1
  • 5 kg ardei grasi
  • 1 ceasca de orez
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 kg rosii
  • verdeata tocata
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ou
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingurita de faina
  • smantana

Mod de preparare

Ardeii umpluti cu sos se prepara in doi pasi, prima data se pune la fiert, apoi in cuptor. Prima data insa, pregatim ingredientele. Se spala ardeii si se curata de cotor si seminte, apoi se lasa sa se scurga. Carnea se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Se amesteca cu cele doua cepe maruntite, cu doi cartofi trecuti pe razatoarea mica si orezul ales si spalat in mai multe ape. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se coloreaza cu rosii taiate felii subtiri, dupa ce s-au curatat de pielite. In amestec se adauga verdeata tocata si un ou crud. Se omogenizeaza si se umplu ardeii. Intr-o oala mare si adanca se asaza ardeii unul langa altul, se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba o ora. Se amestea o lingurita de faina cu apa calda si se toarna sosul peste ardei. Se sareaza sosul si se coloreaza cu rosii taiate felii subtiri. Oala se introduce in cuptorul cald si se tine la foc potrivit pana cand sosul scade.


Ardeii umpluti cu sos se servesc cu smantana.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...