Bame cu carne de vita si vin alb

Pentru bame cu carne de vita si vin alb carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati. Bamele se curata, se spala si se oparesc in apa cu otet.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 500 g
  • bame proaspete - 750 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 100 g
  • faina - 25 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • rosii proaspete - 400 g
  • lamaie - 25 g
  • otet - 25 ml
  • apa - 500 ml
  • 1 cub MAGGI de vita
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru bame cu carne de vita si vin alb carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati. Bamele se curata, se spala si se oparesc in apa cu otet. Rosiile se curata, se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Carnea se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in ulei cu 100 ml apa cca 15 minute. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, cantitatea de apa ramasa (350 ml), cubul MAGGI si se continua fierberea. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga bamele, felii de rosii, sare si se continua fierberea. La final se adauga vin, 1 din patrunjel si se mai fierb 2-3 minute.

Bame cu carne de vita si vin alb se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra si decor de rondele de lamaie.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gnocchi in sos cu carnati

Un pranz absolut delicios !

Gnocchi in sos cu carnati
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca