Berbec cu varza si rosii

Pentru berbec cu varza si rosii carnea se spala, se portioneaza, se opareste, se spala din nou cu apa rece si se sareaza. Varza alba murata se spala, se curata de cotor.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de berbec cu os - 600 g
  • untura - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • varza alba murata - 2
  • 3 kg
  • pasta de tomate - 50 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • cimbru - 1 g
  • foi de dafin - 23 frunze
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • sare si piper boabe dupa gust

Mod de preparare

Pentru berbec cu varza si rosii carnea se spala, se portioneaza, se opareste, se spala din nou cu apa rece si se sareaza. Varza alba murata se spala, se curata de cotor, se indeparteaza foile depreciate, se spala din nou si se taie fasii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferuri. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura cu 50 ml apa si se scot in alt vas. Ceapa se inabusa in 50 g untura cu 50 ml apa. Se adauga pasta de tomate si varza taiata, continuand fierberea 30 minute. Bucatile de carne se aseaza peste varza, pe marginea vasului. Se adauga foi de dafin, boia de ardei, cimbru, piper si cantitatea de apa necesara fierberii. Se fierbe la foc moderat cca 1 ora, cu vasul acoperit. Spre final, rosiile se aseaza peste varza, iar vasul se introduce la cuptor 10 minute.

Berbecul cu varza si rosii se serveste cald.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pui manastiresc

Am reteta la favorite de la Gaby_d si de cate ori parcurgeam retetele ma gandeam ca urmatorul pui asa il voi face, si iata ca...

Pui manastiresc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca