Se spala spanacul, se pune la fiert cu apa cu sare, apoi se scoate si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, sare si putin piper
Se spala spanacul, se pune la fiert cu apa cu sare, apoi se scoate si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, sare si putin piper macinat. Se scade bine si se lasa deoparte.
Se prajesc feliile de muschi in ulei fierbinte, apoi se scot si se lasa pe o farfurie. La fel se pregatesc si feliile de paine. Din cele sase oua se pregatesc ochiuri romanesti sau ochiuri prajite in unt. Se aseaza pe un platou mai mare feliile de paine, peste ele se pune un strat subtire de spanac, iar deasupra se asaza cate un biftec. Biftecurile astfel pregatite se aseaza la distanta unele de altele, iar golurile dintre ele se umplu cu ochiuri. Se presara deasupra oualor patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste cald.
Alte retete romanesti:
Mancare cu spanac
Salata spanac
Piure de spanac
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj