Blanchet din carne de miel

Pentru blanchet din carne de miel carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se curata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de miel cu os - 600 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • faina - 50 g
  • unt - 100 g
  • orez - 200 g
  • oua - 1 bucata
  • lamaie/sare de lamaie - 25 g/2 g
  • apa - 600 ml
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru blanchet din carne de miel carnea se spala, se scurge de apa si se portioneaza. Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala si se taie sferturi. Faina se cerne. Orezul se alege de impuritati, se spala. Oul se trece sub jet de apa rece; se separa albusul de galbenus. Lamaia se spala si se extrage sucul. Carnea se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, se adauga ceapa, morcovi, patrunjel radacina si se fierb cca 30 minute. Peste faina dizolvata in 50 ml apa se pune unt incalzit (50 g), se adauga cca 600 ml apa si se fierb 15 minute. Se trage vasul de pe foc, se adauga galbenusurile, sucul de lamaie, sarea, carnea si se fierb inca 10 minute. Orezul se inabusa in 50 g unt; se adauga 350 ml supa de la carne si se fierbe la cuptor 10 minute (intrun vas acoperit).

Blanchetul din carne de miel se serveste cald.

 


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii