Se curata zarzavatul, se spala si se pune intr-o oala adanca, cu multa apa. Peste zarzavat se pune carnea spalata si taiata felii mici. Se fierb impre
Se curata zarzavatul, se spala si se pune intr-o oala adanca, cu multa apa. Peste zarzavat se pune carnea spalata si taiata felii mici. Se fierb impreuna, in vasul descoperit, pana cand carnea s-a inmuiat bine.
Din doua linguri de unt si doua linguri de faina se face o ciulama care se stinge cu zeama in care a fiert carnea, la foc mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pentru ca ciulamaua sa nu se prinda de vas. In ciulamaua subtiata cu zeama de carne se adauga ciupercile spalate si taiate felii subtiri, sare si boabe de piper si se lasa sa fiarba un sfert de ora. Se adauga bucatile de carne, cateva fire de arpagic si o legatura de patrunjel verde, care se inlatura atunci cind mancarea este gata. Se fierb impreuna, la foc potrivit, o jumatate de ora, dupa care se ia mancarea de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se bat galbenusurile, se pun peste carne, se stoarce deasupra zeama de la o jumatate de lamaie, se amesteca incet ca sa se omogenizeze si se potriveste cu sare.
Se serveste cu verdeata tocata deasupra.
Alte retete care contin carne:
Drob de pui
Ciorba de pui a la grec
Pui cu ceapa
Marea majoritate a legumelor sunt din gradina proprie si le-am combinat cu noua gama de condimente de la Delikat.
Ghiveci cu pui la oala de lutIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa