Budinca cu carne de vita

Budinca din carne de vita este o mancare sanatoasa si satioasa, ideala pentru mese festive sau in familie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de carne de vita
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 1 cana de lapte
  • o lingura de ulei
  • 6 catei de usturoi
  • o lingura pasta de rosii
  • 1 lingurita de faina
  • o lingura cu virf de unt
  • pesmet

Mod de preparare

Tocati ceapa si puneti-o intr-o cratita cu unt sau cu ulei, asezati deasupra carnea taiata felii, acoperiti vasul si lasati pe foc mic. Turnati apoi pasta de rosii, dezlegata cu apa calda, adaugati usturoiul taiat, puneti sare dupa gust, apoi faina si o ceasca de apa fierbinte. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba pina cind apa scade la jumatate. Luati vasul de pe foc; cind carnea s-a racit, treceti-o prin masina de tocat. Deasupra turnati sosul legat si trecut prin strecuratoare. Bateti ouale, adaugati laptele si combinati cu carnea tocata. Ungeti o cratita cu ulei, tapetati-o cu pesmet, turnati compozitia si puneti vasul sa fiarba in cuptor, asezind cratita peste un vas cu apa ce clocoteste. Cind budinca s-a copt, rasturnati-o pe un platou si lasati-o sa se raceasca.


Budinca de carne de vita se poate serfi cu legume sote.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!