Budinca din carne de vaca si usturoi

Pentru budinca din carne de vaca si usturoi tocati ceapa si puneti-o intr-o cratita cu unt sau cu ulei, asezati deasupra carnea taiata felii, acoperiti vasul si lasati pe foc mic.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg de carne de vaca
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • ½ ceasca mare de lapte
  • o lingura de ulei
  • 6 catei de usturoi
  • o lingura pasta de rosii
  • ½ lingurita de faina
  • o lingura cu virf de unt
  • pesmet

Mod de preparare

Pentru budinca din carne de vaca si usturoi tocati ceapa si puneti-o intr-o cratita cu unt sau cu ulei, asezati deasupra carnea taiata felii, acoperiti vasul si lasati pe foc mic. Turnati apoi pasta de rosii, dezlegata cu apa calda, adaugati usturoiul taiat, puneti sare dupa gust, apoi faina si o ceasca de apa fierbinte. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba pana cand apa scade la jumatate. Luati vasul de pe foc; cand carnea s-a racit, treceti-o prin masina de tocat. Deasupra turnati sosul legat si trecut prin strecuratoare. Bateti ouale, adaugati laptele si combinati cu carnea tocata. Ungeti o cratita cu ulei, tapetati-o cu pesmet, turnati compozitia si puneti vasul sa fiarba in cuptor, asezind cratita peste un vas cu apa ce clocoteste. Cand budinca s-a copt, rasturnati-o pe un platou si serviti-o cu sote de legume.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca