Budinci mici de ficat

Se curata o bucata de ficat de vitel de vreo 400 gr. de pielita si de vine. Deoparte se face un rantas foarte legat dintr-o lingura de unt cu o lingur

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr ficat de vitel
  • unt
  • o lingura faina
  • o ceasca lapte
  • 2 linguri smantana
  • 4 galbenusuri sau 2 oua
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata o bucata de ficat de vitel de vreo 400 gr. de pielita si de vine. Deoparte se face un rantas foarte legat dintr-o lingura de unt cu o lingura de faina si stins cu o ceasca de lapte. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu ficatul dat prin masina, la care se adauga 2 linguri de smantana, apoi 4 galbenusuri sau 2 oua intregi. Se potriveste de sare si piper. Se trece totul prin sita, si se umplu cu aceasta compozitie mici forme de marimea unei cesti, bine unse cu unt. Se aseaza intr-o tava cu apa clocotita, si se tine la cuptor vreo 10-15 minute. Se rastoarna, se aseaza pe farfurie, si se servesc fie cu leguma, fie cu un sos de unt.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Carnaciori de pui in aluat

Cred ca am preparat acesti carnaciori in aluat mai bine de trei ani, insa abia acum am descoperit fotografiile intr-un hard...

Carnaciori de pui in aluat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca