Burger grecesc (chiftele) in lipie

Reteta de burgeri grecesti este foarte aromata, consistenta, dar usoara. Sosul de iaurt vine ca o completare langa chiftele cu branza feta, iar lipia este perfecta pentru a servi acest fel de mancare.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 lipii
  • lapte pentru inmuiat paine uscata
  • 1 ceapa mica
  • tocata marunt
  • 2 caciulii usturoi
  • 2lg menta maruntita
  • 1lg oregano proaspat maruntit (sau 4lg oregano uscat)
  • 1lg suc de lamaie
  • 350g carne de miel (porc daca preferati)
  • 2lg ulei de masline
  • 2 maini santoase de rucola
  • 1 rosie mare taiata in 4
  • 1 ceapa rosie taiata in 4
  • 150g feta maruntita
  •  
  • Pentru sosul de iaurt:
  • 150g iaurt grecesc
  • 1lg menta maruntita
  • 2lg usturoi maruntit
  • 2lg mustar dijon
  • 1lg miere
  • 1/2 castravete proaspat dat pe razatoarea cea mai mica

Mod de preparare

Inmoaie paine uscata in lapte, lasa sa se inmoaie pentru 5 minute, dupa care stoarce-o si transfer-o intr-ul bol impreuna cu ceapa, usturoiul, ierburile aromate si sucul de lamaie, si marunteste-le cu ajutorul unui blender. Adauga carnea de miel (sau porc) tocata, asezoneaza cu sare si piper dupa gust, dupa care formeaza cu mana chiftele mai late, ca si burgerii, sau mai lungi ca si kebab-ul, cum iti plac. Prajeste-le in tigaia incinsa cu putin ulei de masline (pt prajit) pe ambele parti cate 3 minute.

Lipiile le poti cumpara sau le poti prepara acasa. Orice ai alege trebuie incalzite inainte. Poti sa le incalzesti intr-o tigaie, sau la cuptorul cu microunde cate 30 de secunde, cu prosop de hartie intre ele.

Prepara apoi sosul de iaurt:

4

Amesteca toate ingredientele intr-un bol, adauga castravetele dat pe razatoarea cea mai mica, si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

 

 

 


Intr-o lipie se pune cate o chiftea, rucola si sos de iaurt, feliile de rosii si ceapa rosie, si se serveste. Burgerii grecesti pot fi facuti cu succes si pe gratar, la picnic. Lipiile pe poti face acasa si le poti incalzi tot pe gratar.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

O prajitura aerata cu o aroma intensa de vanilie si usor acrisoara, o prajitura racoroasa si nu foarte dulce.

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca