Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea cateva ore in apa rece, schimbind apa daca este nevoie, pana nu mai ramane nici o urma de sang
Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea cateva ore in apa rece, schimbind apa daca este nevoie, pana nu mai ramane nici o urma de sange.
Capul trebuie sa fie bine cuprins de apa, deoarece partea care sta la aer se innegreste. Se pune sa fiarba apa intr-o oala incapatoare, adaugand o lingura de sare, ceapa, frunza de dafin si otetul.
Cind apa clocoteste, se pune capul si se lasa sa fiarba la foc mic, pina ce se desface carnea si pielea de pe oase.
Se curata carnea de pe oase si se aseaza pe o farfurie. Se pregateste o maioneza cu putin mustar si se toarna deasupra.
Imprejur se fac mici movilite alternind din aspic, albus si galbenus de ou rascopt, toate tocate marunt.
Pofta buna!
Va recomandam si alte mancaruri:
Ciorba de potroace
Ciorba de cartofi cu tarhon
Supa de praz
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa