Cap de vitel in aspic

Daca vrei sa pui pe masa o mancare mai deosebita, pregateste cap de vitel in aspic. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cap de vitel, ceapa, piper, dafin, otet si un albus.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1/2 cap de vitel
  • 3 l apa
  • 1 lingura de sare
  • o ceapa mica
  • 8 boabe de piper
  • 1 frunza de dafin
  • 1 albus

Mod de preparare

Daca vrei sa pui pe masa o mancare mai deosebita, pregateste cap de vitel in aspic. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cap de vitel, ceapa, piper, dafin, otet si un albus. Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea citeva ore in apa rece, schimbind apa daca este nevoie, pana nu mai ramane nici o urma de sange. Capul trebuie sa fie bine cuprins de apa, deoarece partea care sta la aer se innegreste. Se pune sa fiarba apa intr-o oala incapatoare, adaugand o lingura de sare, ceapa, frunza de dafin si otetul. Cind apa clocoteste, se pune capul si se lasa sa fiarba la foc mic, pina ce se desface carnea si pielea de pe oase. Se scoate, se taie in bucati potrivite si se asaza intr-o forma sau intr-un castron. Intre timp zeama se mai pune pe masina si se lasa sa fiarba atat incat punind citeva picaturi pe o farfurioara, acestea se intaresc bine la rece. Se strecoara si se limpezeste, batand cu incetul, un albus de ou (vezi la aspic). Se strecoara inca o data printr-o panza deasa, se toarna peste carne si se da la rece sa se intareasca. Se rastoarna, dupa ce se introduce forma o clipa in apa fierbinte.


Se serveste rece.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa