Carnati moldovenesti

Ce poate fi mai bun decat niste carnati proaspeti de casa, pe care sa-i faci la cuptor sau pe gratar.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente:
  • 500 gr carne de porc
  • 500 gr carne de manzat sau vitel
  • condimente la alegere
  • 250 gr slanina
  • sare si piper dupa gust
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 mate subtiri.

Mod de preparare

Mod de preparare:
Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat, apoi se amesteca, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste amestec se pun condimente potrivite pentru carnati (coriandru, cimbru, nucsoara pisata, zeama de usturoi), se amesteca din nou si se umplu carnatii cu ajutorul unei palnii atasate la capatul masinii de tocat. Se pune carnea tocat din nou in masina si se manevreaza cu grija matele la umplere pentru a nu se rupe.
Cu mana se misca umplutura spre capatul intestinului care se leaga cu ata sau se face un nod din mat la capatul de jos.
Inainte de a se trece la umplerea carnatilor, se pune un pic de apa rece in carne, pentru ca umplutura sa alunece usor. Cand matul s-a umput se leaga si la celalalt capat si se pun la rece doua zile (se pot pune fiec intr-o camara racoroasa, beci sau pe balcon, insirati pe sarmele de rufe).


Carnatii se pot congela sau folosi preparati la gratar sau cuptor.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert paleuri cu ciocolata

Sursa de inspiratie www.simonacallas.com

Desert paleuri cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii