Carne de porc cu ananas

Carnea de porc cu ananas este o mancare de carne exotica deosebit de delicioasa. Se poate servi cu orez fiert. Se pun fasiile de carne intr-un castron, se scurge ananasul.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 400 g carne de porc taiata fasii
  • o cutie de ananas bucati
  • 5-6 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de vin alb dulce
  • un varf de cutit de pasta de chili
  • 3 lingurite de amidon
  • 2 gogosari sau
  • ardei rosii
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de ketchup
  • o lingura de otet alb
  • zahar si
  • sare.

Mod de preparare

Carnea de porc cu ananas este o mancare de carne exotica deosebit de delicioasa. Se pun fasiile de carne intr-un castron, se scurge ananasul si din zeama se iau doua linguri si se amesteca cu doua linguri de sos de soia, doua linguri de vin, pasta de chili si doua lingurite de amidon. Se toarna peste carne, se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda timp de treizeci de minute. Se curata gogosarii si se taie felii subtiri, dupa care se scoate carnea din castron, se lasa sa se scurga, apoi se prajeste la foc iute in uleiul incins. Se adauga gogosarii, se prajesc putin, apoi turnam peste carne marinata din castron si lasam sa fiarba timp de zece minute. Zeama de ananas o amestecam cu ketchup, otetul si amidonul, turnam peste carne si fierbem timp de 10 minute, iar la ultimul clocot, se adauga ananasul.


Ca garnitura, carnea de porc cu ananas, se poate servi cu orez fiert.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

"Rețete pentru masa de Crăciun". Pentru Crăciun am pregătit o prăjitură delicioasă, care pur și simplu se...

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca