Carne de porc cu mazare

Se prajeste carnea, taiata in bucati de marime potrivita, in uleiul incins. Se adauga putina apa fierbinte sau supa de oase si se lasa la inabusit. Se

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g de carne de porc
  • 1 kg de mazare boabe
  • 4 cepe
  • 6 linguri de ulei
  • 2 rosii
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • o legatura de marar
  • o lingurita de zahar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se prajeste carnea, taiata in bucati de marime potrivita, in uleiul incins. Se adauga putina apa fierbinte sau supa de oase si se lasa la inabusit. Se scoate carnea si, in uleiul ramas, se caleste ceapa taiata marunt. Carnea se pune peste ceapa si se adauga pasta de rosii diluata cu putina apa. Se potriveste de sare si de piper si se lasa sa fiarba timp de 30 de minute.

Se adauga rosiile oparite, curatate de coaja si taiate marunt, precum si mazarea fiarta si se mai fierbe 10 minute.

Cand este aproape gata, se adauga zaharul si se da 15 minute la cuptor.
Se serveste cu marar tocat.

Alte retete carne recomandate

Ciuperci umplute

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

"Delicii de Paste"-Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca