Carne de vaca cu cartofi si sos picant

Pentru carne de vaca cu cartofi si sos picant se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si apoi se taie pai.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g de carne
  • 1 kg cartofi
  • 3/4 pahar smantana
  • 1 lingura de sos
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri unt

Mod de preparare

Pentru carne de vaca cu cartofi si sos picant se alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si apoi se taie pai. Ceapa curatata si spalata se taie subtire si se prajeste in unt. Cand ceapa s-a rumenit, se adauga carnea taiata, sarata si piperata si se prajeste 5-6 minute, amestecandu-se cu furculita. Se presara apoi carnea cu faina, se amesteca si se prajeste din nou 2-3 minute. Dupa aceea se adauga smantana, se amesteca, se fierbe 2-3 minute, se drege cu sos picant (sau bulion de rosii) si se adauga sare dupa gust. Ca garnitura se servesc cartofi prajiti. Carnea si cartofii se pot presara cu marar sau patrunjel verde tocat marunt.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tree Brownies

Pentru Mos Craciun :) Ne-am jucat astazi putin, spre bucuria Rebecai. Nu sunt spectaculoare, insa incantarea ei a fost...

Tree Brownies
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii