Carne de vita cu sos alb

Se taie muschiul de vita felii medii, se unge cu unt, se stropeste cu vin, se freaca cu zahar pe toata suprafata si apoi se lasa la frigider 10 minute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr muschi file de vita
  • 200 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zahar tos
  • 2-3 frunze de salvie
  • sare
  • piper rosu si negru macinat si boabe
  • 200 ml smantana
  • 1 ceapa rosie
  • 50 ml vin rosu sec
  • 500 gr cartofi
  • 50 gr pesmet
  • 400 gr fasole verde
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Se taie muschiul de vita felii medii, se unge cu unt, se stropeste cu vin, se freaca cu zahar pe toata suprafata si apoi se lasa la frigider 10 minute. In acest timp, se curata cartofii, se taie felii mai mari si se baga in cuptor cu ulei, usturoi, pesmet si sare. Se lasa sa se rumeneasca. Separat, se aleg pastaile de fasole, se spala in apa calduta si se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se pun intr-un bol. Se amesteca cu sare, piper, zeama de lamaie, ulei, usturoi pisat si patrunjel verde. Se prepara sosul alb din unt topit, pesmet si smantana, se adauga piperul si se mai lasa sa clocoteasca cateva minute. Intre timp, se pun feliile de muschi pe gratar si se lasa sa se rumeneasca.
Se servesc cu sos si cu garnitura de cartofi si fasole.

Alte retete:

Conopida la cuptor cu bacon

Tocanita de pui

Mancare de mazare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu pere intregi si scortisoara

Aveam cateva pere prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele. M-am pus pe cautat o reteta rapida care sa contina pere si am...

Prajitura cu pere intregi si scortisoara
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca