Cartofi cu cotlet de porc si cascaval

Pentru cartofi cu cotlet de porc si cascaval carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se bate putin. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata si se taie rondele.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cotlet de porc fara os - 700 g
  • faina - 50 g
  • untura/ulei - 150 g
  • unt - 50 g
  • lapte - 200 ml
  • zahar - 10 g
  • cascaval - 100 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • oua - 2 bucati
  • pesmet - 20 g
  • cartofi - 1 kg
  • apa - 500 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru cartofi cu cotlet de porc si cascaval carnea se spala, se portioneaza, se sareaza si se bate putin. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Bucatile se inabusa in untura sau ulei cu 500 ml apa. Peste cotlet se adauga pasta de tomate, zahar, piper, sare si se fierb impreuna 10 minute. in 50 g unt incalzit se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, restul de lapte si se fierbe cca 10 minute, amestecand continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se raceste putin, se adauga treptat ouale, se amesteca cu cartofii. Compozitia obtinuta se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra, se presara cascaval ras si se introduce in cuptor la foc moderat, cca 20 minute.

Cotletul de porc se serveste cald, cu garnitura de cartofi si sos.

 


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

Am preparat acest cus-cus cu dorinta de a mai schimba putin garnitura de langa friptura de pui. Am avut emotii, nestiind daca...

Garnitura de cus-cus cu friptura de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca