Cartofi inabusiti cu cotlet de porc

Pentru cartofi inabusiti cu cotlet de porc carnea se spala, se portioneaza in 5 bucati egale, care se bat putin si se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii subtiri.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cotlet de porc - 600 g
  • untura/ulei - 75 g (ml)
  • cartofi - 900 g
  • ceapa - 100 g
  • cascaval - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru cartofi inabusiti cu cotlet de porc carnea se spala, se portioneaza in 5 bucati egale, care se bat putin si se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja. Bucatile de cotlet se aseaza intr-o tava unsa cu 15 g untura sau ulei si 30 ml apa, se inabusa la cuptor. Cartofii si ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa; se adauga sare si piper. intr-o tava unsa cu 15 g ulei se aseaza jumatate din feliile de cartofi si ceapa, peste care se adauga bucatile de cotlet, se acopera cu restul de cartofi si ceapa, iar deasupra se presara cascaval ras. Se introduce la cuptor cca 10 minute, pentru a se rumeni.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...