Caserola de miel

aserola de miel se prepara rapid si usor. pentru aceasta reteta cu carne de miel mai aveti nevoie de morcovi, dovlecei, ardei, ulei, vin, arpagic, smantana, usturoi, si ceapa verde.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr carne de miel
  • 225 gr morcovi
  • 1 ardei gras
  • 225 gr dovlecei
  • 300 ml vin
  • 1 lingura arpagic
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingura ceapa verde
  • 150 gr smantana
  • 2 catei usturoi

Mod de preparare

Caserola de miel se prepara rapid si usor. Pentru aceasta reteta cu carne de miel se caleste usturoiul intr-o tigaie, apoi se adauga bucatile de miel, la rumenit. Se muta apoi carnea intr-o caserola rezistenta la foc. Se prajesc morcovii in tigaie, timp de 3-4 minute. Se adauga ardeii impreuna cu dovleceii si se lasa la inmuiat. Se adauga legumele apoi in caserola, langa carnea de miel. Se toarna vinul in tigaie, se fierbe la foc mic, timp de 3-4 minute, pana scade, se adauga jumatate din verdeturi, apoi se toarna totul in caserola. Aceasta se acopera si se introduce in cuptor, unde se la 1 ora. Se amesteca odata sau de doua ori, iar la sfarsit se adauga smantana si verdeturile ramase.


Caserola de miel se serveste cu cartofi noi, fierti.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...