Cheeseburgeri de casa cu varza dulce si chifle negre cu seminte

Pentru că ne plac mult chiflele kaizer cu tot felul de seminţe, am pregătit cheeseburgeri de casă cu mirodenii, varză dulce şi chifle negre cu seminţe. Au fost atât de buni!

Portii
5
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aprox 500 g carne de porc tocată
  • 3 linguri apă
  • Puţină pâine
  • 1 linguriţă rasă cu sare
  • Condimente de la Delikat: oregano
  • boia dulce
  • rozmarin
  • cimbrişor
  • măghiran
  • 5 chifle-kaizer negre cu seminţe
  • 1 varză albă
  • Sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1 roşie
  • 1 pachet caşcaval feliat
  • ketchup dulce după gust
  • 8 cartofi

Mod de preparare

Într-un vas mare, se amestecă bine carnea tocata cu puţină apă, sare, un coltuc de pâine înmuiat în apă, care va face carnea mai pufoasă şi condimentele naturale. Se formează în mâinile umede sfere mai măricele, care se turtesc şi se rumenesc pe grătarul electric.

Între timp, cartofii se curăţă, se spală, se amestecă cu sare, după gust şi se prăjesc în uleiul încins.

Se toacă mărunt varza şi se frământă apoi cu puţină sare.

Chiflele se taie în jumătăţi, se aşază pe fiecare bază un pic de ketchup dulce, puţină varză, câte o chiftea, o felie de caşcaval, apoi o felie de roşie, iar varză tocată şi apoi capacul chiflei.

Se va adăuga în cheeseburgeri varză atât cât se poate, iar varza rămasă se serveşte ca salată, asezonată cu sucul de la o jumătate de lămâie şi puţină apă.

Notă! Înlocuind chiflele din pâine albă cu cele din pâine neagră cu seminţe şi adăugând legumele, am considerat acest meniu semi-sănătos, dar dacă renunţaţi la cartofii prăjiţi şi ketchup, este şi mai bine!

Porţii: 5

Timp total: aprox 1h 30min

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/cheeseburgeri-de-casa-cu-varza-dulce-si.html

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide