Chiftele marinate cu carne macra

Pentru chiftelele marinate se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga jumari ramase de la topitul unturii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g carne macra
  • 1 ceapa miilocie
  • o felie de piine
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ou (sau o ligura de faina)
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata
  • 2 Iinguri pesmet
  • 100 g untura
  • Pentru sos:
  • 500 g rosii
  • 1 lingura untura
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingura otet
  • 1 bucatica de zahar
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • 10 boabe de piper.

Mod de preparare

Pentru chiftelele marinate se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga, cand se toaca prin mastna, o lingura buna de jumari ramase de la topitul unturii. Odata cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura, iar la sfirsit miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete, muiata in apa si stoarsa.
Este bine ca tocatura sa fie data inca o data prin masina.  Se pot adauga un morcov si un cartof, curatiti si dati prin masina odata cu carnea. Se adauga un ou care poate fi inlocuit la nevoie cu o lingura de faina, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin. Se amesteca cu o lingura de lemn.
Se face un sos de rosii in care se adauga otetul, foile de dafin si piper. Se toarna deasupra chiftelelor si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic. Se tin calde la cuptor.


Chiftelele marinate se servesc calde.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...