Chiftelute coreene cu kimchi de varza

Chiftelutele coreene cu kimchi de varza sunt o alternativa delicioasa si bine-venita la clasicele retete de chiftelute, asa ca va invit sa le incercati.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru kimchi de varza (Yangbaechu kimchi):
  • o varza mijlocie
  • taiata in bucati de 2 cm
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 3 cepe verzi
  • taiate
  • 4 linguri de gochugaru (fulgi de ardei iute korean)
  • 3 catei de usturoi
  • pisati
  • 1 cm de ghimbir proaspat
  • dat pe razatoare
  •  
  • Ingrediente pentru chiftelute:
  • 250 gr de carne tocata de porc macra
  • 200 gr de foi de varza
  • 2 cepe verzi
  • 1/4 - 1/2 lingurita de ghimbir pudra (sau dupa gust)
  • 1 catel de usturoi
  • kimchi de varza
  • dupa gust
  •  
  • Ingrediente pentru sos:
  • 100 ml apa
  • 2 lingurite de amidon
  • ghimbir pudra dupa gust
  • usturoi granulat dupa gust
  • 2 linguri de sos de soia light
  • 1 lingurita gochujaru ( pasta de ardei iute korean)

Mod de preparare

La aceasta reteta mi-ar fi folos oricare dintre mixerele de mana,pentru a toca ceapa si usturoiul.

Kimchi fac mai tot timpul, iar reteta de chiftelute imi apartine, am combinat ingredientele specifice bucatariei coreene.

Chiftelute:

Ceapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin.
Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza o compozitie omogena. Se formeaza bilute si se pun intr-o tava in care am adaugat putin ulei.
Chiftelutele se coc la cuptor,schimband din cand in cand pozitia ,ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se scot afara cand s-au rumenit bine.

Kimchi:

Bucatile de varza se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu sarea grunjoasa. Se lasa cel putin doua ore,dar cel mai bine,peste noapte. Astfel,varza se va inmuia.
Clatim varza de sare si o lasam sa se scurga de apa.
Amestecam restul ingredientelor cu o jumatate de pahar de apa,apoi adaugam bucatilor de varza. Se amesteca bine cu mainile.
Punem kimchiul intr-un recipient care se inchide ermetic si lasam la temperatura camerei 1-2 zile pentru o intrebuintare mai rapida sau 1-2 saptamani la frigider, se va acri putin si va putea fi folosita in multe feluri de mancare,nu doar ca muratura.

In tava in care am prajit chiftelutele adaugam apa,gochujaru si sosul de soia. Amestecam amidonul cu putina apa,avem grija sa nu ramana cocoloase,iar cand apa din tava incepe sa fiarba adaugam amidonul.
Amestecam continuu,cand incepe sa fiarba se va ingrosa si condimentam cu ghimbir si usturoi. Daca sosul iese prea gros mai adaugam putina apa.


Servim chiftelutele cu orez alb simplu, punem deasupra lor sos si pe langa adaugam niste kimchi. Ornam cu rondele de ceapa verde.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de crinkles cu portocala

Reteta de crinkles cu portocala este una destul de cautata in perioada sarbatorilor de iarna, iar eu am pregatit o portie...

Reteta de crinkles cu portocala
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca