Chiftelute cu ciuperci

Pentru chiftelute cu ciuperci ceapa se curata, se spala si se taie. Cartofii se curata de coaja si se spala. Daca se foloseste paine alba, aceasta se inmoaie in apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete sau conserva - 500 g sau 250 g
  • carne de vita - 150 g
  • carne de porc - 150 g
  • ceapa - 75 g
  • cartofi - 250 g
  • paine alba - 125 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • faina - 25 g
  • oua - 1 bucata
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • apa - 500 ml
  • unt - 25 g
  • lamaie - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru chiftelute cu ciuperci ceapa se curata, se spala si se taie. Cartofii se curata de coaja si se spala. Daca se foloseste paine alba, aceasta se inmoaie in apa si se stoarce. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Oul se spala sub jet de apa rece. Ciupercile proaspete se spala, se taie marunt (cele conservate se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie marunt). Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie felii. Carnea tocata se amesteca cu ou, cartofi rasi fin sau paine, patrunjel verde, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia si se formeaza chiftelute, dandu-le forma rotunda aplatizata, folosind faina. Se aseaza in tava unsa cu ulei sau untura si se introduc la cuptor. Ciupercile se inabusa in unt, iar cand chiftelutele sunt gata, se adauga apa si ciupercile inabusite si se mai lasa 10 minute sa fiarba la cuptor. La sfarsit, se adauga vin.

Chiftelutele cu ciuperci se serveste calde, cu patrunjel verde si felii de lamaie deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca