Pentru chiftelute cu tarhon si sos de smantana ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se rad fin.
Pentru chiftelute cu tarhon si sos de smantana ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se rad fin. Cand se foloseste paine, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Oul se spala sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Tarhonul se spala, se opareste in apa clocotita cu sare si otet, se taie marunt. Faina se cerne. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, ou, jumatate din patrunjel, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia si se formeaza chiftelute de forma rotunda, aplatizata, folosind faina. Se pun in tava unsa cu ulei sau untura si se introduc la cuptor. Cand sunt gata, se adauga smantana si se mai fierb inca 5 minute. La sfarsit, se adauga tarhonul.
Chiftelutele cu tarhon si sos de smantana se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.
Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...
Dovlecei umpluti cu legume la cuptorGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa