Chiftelute cu tarhon si sos de smantana

Pentru chiftelute cu tarhon si sos de smantana ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se rad fin.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 150 g
  • carne de porc - 125 g
  • oua - 1 bucata
  • tarhon - 75 g
  • faina - 25 g
  • ceapa - 75 g
  • untura/ulei - 75 g (ml)
  • smantana - 500 g
  • otet - 15 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • cartofi/paine alba - 250 g/125 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru chiftelute cu tarhon si sos de smantana ceapa se curata, se spala si se opareste. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se rad fin. Cand se foloseste paine, se inmoaie in apa si se stoarce bine. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Oul se spala sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Tarhonul se spala, se opareste in apa clocotita cu sare si otet, se taie marunt. Faina se cerne. Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau paine, ou, jumatate din patrunjel, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia si se formeaza chiftelute de forma rotunda, aplatizata, folosind faina. Se pun in tava unsa cu ulei sau untura si se introduc la cuptor. Cand sunt gata, se adauga smantana si se mai fierb inca 5 minute. La sfarsit, se adauga tarhonul.

Chiftelutele cu tarhon si sos de smantana se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...