Chiftelute de curcan la cuptor

Pentru retete dietetice! Usoare, fara prajit, din carne de curcan, mancate cu placere dupa mese copioase!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de curcan
  • 1 ceapa mica
  • 7-8 catei de usturoi
  • o mana de paine veche inmuiata in apa sau lapte
  • 4 oua
  • 1 legatura mare de marar verde
  • 1 legatura mare de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • un strop de ulei

Mod de preparare

Se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata fin, cu usturoiul curatat si zdrobit, cu mana de paine veche, inmuiata si stoarsa bine, cu verdeata tocata fin, cu ouale; se potriveste de sare si piper.


Se unge o tava ceramica cu un pic de ulei, se intinde si niveleaza compozitia de carne si se da la cuptor, cca. 25-30 minute, pana se rumeneste frumos. Se scoate tava si se bat deasupra compozitiei celelalte 2 oua si se mai da inca 5 minute la cuptor, sa se formeze o crusta. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se taie cu o forma circulara sau cu gura unui pahar sau cu un cutit sub forma patrata. Sunt delicioase si calde, dar si reci!


Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...