Chiftelute de pui cu dovlecei

Chiftelute de pui cu dovlecei sunt alegerea ideala pentru o masa copioasa. Pentru prepararea lor aveti nevoie de carne tocata, ceapa, verdeata, suturoi, pesmet, oua, ulei, cartofi, dovlecei si condimente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de pui
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 100 gr pesmet
  • 200 ml ulei
  • Pentru garnitura:
  • 500 gr cartofi
  • 3 dovlecei
  • 300 ml ulei
  • 1 salata verde

Mod de preparare

Ceapa, usturoiul si verdeata se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu carnea tocata. Se adauga oul, se condimenteaza cu sare, piper si se framanta cateva minute, pana se leaga compozitia. Se formeaza chiftelute, care se trec prin pesmet si se prajesc in uleiul incins. Dupa rumenire se scot si se pastreaza la cald. Separat se curata cartofii si dovleceii, apoi setaie felii. Se incinge uleiul si se prajesc intai dovleceii. Se scot din ulei si se aromeaza cu feliute de usturoi. Separat, se prajesc si cartofii.


Mancarea se serveste calda, ornata cu verdeata.
Alte retete:
Mancare de mazare
Legume la cuptor
Tocanita de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii