Chiftelute de pui cu dovlecei sunt alegerea ideala pentru o masa copioasa. Pentru prepararea lor aveti nevoie de carne tocata, ceapa, verdeata, suturoi, pesmet, oua, ulei, cartofi, dovlecei si condimente.
Ceapa, usturoiul si verdeata se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu carnea tocata. Se adauga oul, se condimenteaza cu sare, piper si se framanta cateva minute, pana se leaga compozitia. Se formeaza chiftelute, care se trec prin pesmet si se prajesc in uleiul incins. Dupa rumenire se scot si se pastreaza la cald. Separat se curata cartofii si dovleceii, apoi setaie felii. Se incinge uleiul si se prajesc intai dovleceii. Se scot din ulei si se aromeaza cu feliute de usturoi. Separat, se prajesc si cartofii.
Mancarea se serveste calda, ornata cu verdeata.
Alte retete:
Mancare de mazare
Legume la cuptor
Tocanita de pui
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii