Chiftelute de pui cu dovlecei

Chiftelute de pui cu dovlecei sunt alegerea ideala pentru o masa copioasa. Pentru prepararea lor aveti nevoie de carne tocata, ceapa, verdeata, suturoi, pesmet, oua, ulei, cartofi, dovlecei si condimente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de pui
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 100 gr pesmet
  • 200 ml ulei
  • Pentru garnitura:
  • 500 gr cartofi
  • 3 dovlecei
  • 300 ml ulei
  • 1 salata verde

Mod de preparare

Ceapa, usturoiul si verdeata se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu carnea tocata. Se adauga oul, se condimenteaza cu sare, piper si se framanta cateva minute, pana se leaga compozitia. Se formeaza chiftelute, care se trec prin pesmet si se prajesc in uleiul incins. Dupa rumenire se scot si se pastreaza la cald. Separat se curata cartofii si dovleceii, apoi setaie felii. Se incinge uleiul si se prajesc intai dovleceii. Se scot din ulei si se aromeaza cu feliute de usturoi. Separat, se prajesc si cartofii.


Mancarea se serveste calda, ornata cu verdeata.
Alte retete:
Mancare de mazare
Legume la cuptor
Tocanita de pui

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...