Ciulama cu carne

Se fierbe cateva ore ugerul. Zarzavatul de supa se adauga in oala dupa doua ore de fierbere. Cand este fiert, ugerul se taie felii subtiri, se lasa p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg uger
  • zarzavat de supa
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 1 cana de lapte
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se fierbe cateva ore ugerul. Zarzavatul de supa se adauga in oala dupa doua ore de fierbere. Cand este fiert, ugerul se taie felii subtiri, se lasa pe o farfurie, timp in care se pregateste o ciulama groasa din doua linguri de unt, doua linguri de faina si o cana de lapte. Ciulamaua se subtiaza cu zeama in care a fiert ugerul, pana cand devine ca o smantana groasa. Se lucreaza pe foc mic, cu o lingura de lemn. Se sareaza si se pipereaza ciulamaua, se pun bucatile de carne si se mai lasa pe foc cinci minute.

Se serveste cu mamaliguta calda.

Alte retete culinare:

Ciulama de ciuperci cu pui

Mazare cu aripioare

Tocanita de pui cu ceapa

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de gulii cu praz si cartofi la slow cooker Crock Pot

O supa crema de toamna super delicioasa si sanatoasa.

Supa crema de gulii cu praz si cartofi la slow cooker Crock Pot
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise