Ciulama cu carne

Se fierbe cateva ore ugerul. Zarzavatul de supa se adauga in oala dupa doua ore de fierbere. Cand este fiert, ugerul se taie felii subtiri, se lasa p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg uger
  • zarzavat de supa
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 1 cana de lapte
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se fierbe cateva ore ugerul. Zarzavatul de supa se adauga in oala dupa doua ore de fierbere. Cand este fiert, ugerul se taie felii subtiri, se lasa pe o farfurie, timp in care se pregateste o ciulama groasa din doua linguri de unt, doua linguri de faina si o cana de lapte. Ciulamaua se subtiaza cu zeama in care a fiert ugerul, pana cand devine ca o smantana groasa. Se lucreaza pe foc mic, cu o lingura de lemn. Se sareaza si se pipereaza ciulamaua, se pun bucatile de carne si se mai lasa pe foc cinci minute.

Se serveste cu mamaliguta calda.

Alte retete culinare:

Ciulama de ciuperci cu pui

Mazare cu aripioare

Tocanita de pui cu ceapa

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...