Se curata gaina, se spala in mai multe ape si se pune sa fiarba intr-un vas descoperit cateva ore. La jumatatea timpului de fierbere se adauga in supa
Se curata gaina, se spala in mai multe ape si se pune sa fiarba intr-un vas descoperit cateva ore. La jumatatea timpului de fierbere se adauga in supa zarzavatul curatat si spalat si sarea necesara. Cand carnea este bine fiarta, se ia oala de pe foc si se pregateste sosul alb. Se pune faina cu untul inmuiat intr-o oala emailata, se amesteca fara intrerupere pana cand faina se incorporeaza bine, se subtiaza pasta cu supa amestecand mereu cu o lingura de lemn. Cand amestecul arata ca o smantana subtire, se micsoreaza focul si se fierbe un sfert de ora, amestecand din cand in cand. Se adauga bucatile de carne, apoi se sareaza si se pipereaza ciulamaua.
Se serveste fierbinte, cu mamaliguta calda.
Alte retete care contin carne:
Aripioare de pui
Mazare cu pui
Tocanita de vitel
Pentru pranz este o mancare tare buna in care se imbina atat cartofii cat si carnea, acompaniate de un sos de smantana care...
Cartofi cu piept de pui in sos de smantanaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj