Clatite brasovene cu ficatei si ciuperci

Pentru clatite brasovene cu ficatei si siuperci se fac niste clatite mari si rumene care se tin la cald. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei incins.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 3 oua
  • 1/2 l.lapte
  • 2 linguri faina
  • un praf sare
  • Pentru umplutura:
  • 1 punga ficatei (300gr)
  • 1 ceapa medie
  • 200gr ciuperci (o conserva)
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • patrunjel
  • marar
  • cimbru (dupa gust)
  • Pentru coaja:
  • 2 oua
  • pesmet
  • faina

Mod de preparare

Pentru clatite brasovene cu ficatei si siuperci se fac niste clatite mari si rumene care se tin la cald. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei incins,iar apoi se pun ficateii si ciupercile tocate marunt.Cele doua oua pentru umplutura se bat bine cu faina si se toarna peste ea cand este aproape gata. Totul se amesteca bine cu verdeata tocata si cu sare dupa gust si se umplu clatitele care se impacheteaza plic.Apoi se fac pane,adica se dau prin faina oua si pesmet si se rumenesc in ulei incins.


Se servesc calde cu smantana si marar tocat.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...