Clatite mexicane

Se face aluatul de clatite amestecand laptele cu oua si faina. Apoi se coc clatitele. Umplutura: Se prajeste carnea intr-o tigaie cu ulei, se adauga

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g carne tocata
  • 2 cepe
  • piper
  • boia iute
  • marar sau patrunjel
  • usturoi
  • ardei iute
  • ulei
  • pasta de rosii
  • sare
  • faina
  • lapte
  • oua

Mod de preparare

Se face aluatul de clatite amestecand laptele cu oua si faina. Apoi se coc clatitele.

Umplutura: Se prajeste carnea intr-o tigaie cu ulei, se adauga boia iute aproximativ jumatate de lingurita, piper, sare. Cand s-a prajit se amesteca cu verdeata si 2 oua. Se umplu clatitele cu aceasta compozitie.

Sosul: se mixeaza ceapa impreuna cu 4 catei de usturoi, piper, sare, boia iute (cat considerati de cuvinta), pasta de rosii si putina verdeata.

Se aseaza clatitele intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc cu sosul de mai sus si se introduc in cuptor pentru aproximativ 10 min.


Se servesc cu smantana si patrunjel tocat.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...