Coaste de porc cu bostani

Se spala carnea, se fragezeste putin si se presara cu sare. Se curata si se spala legumele. Bostanul se taie felii subtiri, dupa care fasii inguste.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 felii coaste de porc cu oase
  • Sare
  • piper
  • 400 g bostani
  • 1 praz gros
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura arpagic
  • 1 lingura sos soia
  • Un varf de cutit de chilli

Mod de preparare

Se spala carnea, se fragezeste putin si se presara cu sare. Se curata si se spala legumele. Bostanul se taie felii subtiri, dupa care fasii inguste. Prazul si ardeiul se tai fasii de aprox. 2 cm. Feliile de carne se presara cu piper si ghimbir macinat, dupa care se prajesc in 2 linguri de ulei incins, pe ambele parti cate 5 minute. Se scot feliile de carne din tigaie si se spun intr-un alt vas, cu capac si se pastreaza intr-un loc cald. Se toarna restul de ulei in tigaie si se calesc legumele,si, desigur, bostanul, la foc mare, timp de 3 minute. Se adauga usturoiul zdrobit, arpagicul maruntit, sosul de soia si chilli, si, la foc mediu, se mai prajeste 5 minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Carnea se serveste cu aceasta tocana.
Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo

Haideti sa mai facem o prajitura delicioasa, sa mai incalzim diminetile reci de toamna si sa ne mai bucuram de amiezile...

Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca