Coaste de porc fierte in bere - Reteta video

Sunt sigur c-ai mancat de-atatea ori niste coaste de porc pregatite perfect, care te-au dat pe spate pur si simplu. Ei bine, astazi te invat sa-ti pregatesti un astfel de preparat.

Portii
6
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
270 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5 kg coaste de porc
  • 3,5 l de bere
  • 5 foi de dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 300 ml sos de sweet chilli
  • 5 linguri de soia calitativ
  • 1 lingura de miere

Mod de preparare

Lasa coastele la marinat in bere circa 24-48 de ore sau, daca nu ai timp, pune-le la fiert in bere, impreuna cu foile de dafin si piperul boabe. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit 2,5 - 3 ore.

Asaza coastele intr-o tava de cuptor, impreuna cu 300 ml din berea in care a fiert;

Intre timp amesteca sos de sweet chilli cu soia si miere.

Unge generos coastele cu acest sos si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 150 -160 de grade.

Deschideti cuptorul la fiecare 20 de minute si ungeti din nou coastele cu acest sos.

De indata ce s-au rumenit pe-o parte, intoarceti-le si ungeti-le din nou. Repetati acest proces pana cand coastele sunt rumenite pe ambele parti si sunt extrem de fragede.

Scoatem coastele din cuptor si le asezam pe un tocator.

Merg de minune cu niste cartofi copti, cartofi la cuptor cu rozmarin sau prajiti sau chiar o salata coleslaw.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide