Coaste de porc marinate la gratar

Coastele de porc marinate la gratar sunt delicioase. Merita sa le incerci data viitoare cand iesi la iarba verde. In compozitia marinatei intra si mierea, ceea ce va face coastele lipicioase.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • · Coaste de porc țambal
  • · bere
  • · miere
  • · ulei sau unt
  • · pastă de roșii
  • · amestec de condimente de porc
  • · boia dulce
  • · pastă de ardei (opțional)
  • · piper boabe
  • · foi de dafin
  • · cartofi
  • · usturoi
  • · smântână

Mod de preparare

Se pregătește o marinată din bere, ulei sau unt topit, miere, sos de roșii, boia dulce, amestec de condimente de porc, boabe de piper și foi de dafin. Se completează cu sare, amestecând bine.

Se țin coastele de porc în marinată, la rece, timp de 24 ore. Apoi se scot din marinată, se scurg bine și se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.

Secretele bucătarului:

Pentru ca aromele din marinată să se combine cât mai bine, este bine să fie fiartă și răcită, înainte de a pune coastele la marinat.

Înainte de a fi servite coastele, pentru frăgezirea cărnii, se ung coastele cu un sos special preparat din sos de roșii și condimente.

Reţeta cehească ”Coaste de porc marinate, la gratara fost oferită şi preparată de The Pub Universității şi poate fi degustată zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, Sector 1, București.


Coastele de porc la grătar se servesc cu piure de cartofi și sos de usturoi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca