Cocos in vin

Se curata cocosul, apoi se taie in bucati potrivite. Separat, se curata legumele si se taie cubulete. Se pun toate intr-un castron, se adauga telina

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cocos
  • 700 ml vin rosu
  • 400 gr piept de porc crud
  • 2 linguri untura
  • 300 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 200 gr arpagic
  • 2-3 fire de telina
  • 3-4 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 5 catei de usturoi
  • 4-5 crengute de cimbru
  • 4 foi de dafin
  • 50 gr unt
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 ml coniac
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata cocosul, apoi se taie in bucati potrivite. Separat, se curata legumele si se taie cubulete. Se pun toate intr-un castron, se adauga telina tocata marunt, usturoiul tocat, foile de dafin, cimbrul si 1 lingurita de piper boabe. Se toarna in castron si vinul, se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la frigider pentru 24 de ore. Se taie pieptul de porc in felii de 5 mm grosime si se pun la rumenit in untura. Se scot pe o farfurie, iar in untura ramasa se prajesc bucatile de carne de cocos marinate. Se adauga coniacul si se da foc. Dupa ce s-a evaporat alcoolul, se adauga legumele si marinata. Se acopera cu un capac si se fierbe totul inabusit 60 de minute. Se scot apoi bucatile de carne si legumele pe un platou si se patreaza la cald. Zeama ramasa se strecoara, se adauga untul si faina, amestecata cu putina apa si se fierbe sosul pana incepe sa se ingroase.


Bucatile de carne se servesc impreuna cu garnitura de legume, feliute de piept de porc prajite, stropit totul cu sos.

Alte retete care contin carne:

Tocanita de pui Muschi de porc la cuptor Friptura de vita la cuptor

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

"picnicul bucatarasilor"

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii