Cocos in vin

Se curata cocosul, apoi se taie in bucati potrivite. Separat, se curata legumele si se taie cubulete. Se pun toate intr-un castron, se adauga telina

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cocos
  • 700 ml vin rosu
  • 400 gr piept de porc crud
  • 2 linguri untura
  • 300 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 200 gr arpagic
  • 2-3 fire de telina
  • 3-4 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 5 catei de usturoi
  • 4-5 crengute de cimbru
  • 4 foi de dafin
  • 50 gr unt
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 ml coniac
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata cocosul, apoi se taie in bucati potrivite. Separat, se curata legumele si se taie cubulete. Se pun toate intr-un castron, se adauga telina tocata marunt, usturoiul tocat, foile de dafin, cimbrul si 1 lingurita de piper boabe. Se toarna in castron si vinul, se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la frigider pentru 24 de ore. Se taie pieptul de porc in felii de 5 mm grosime si se pun la rumenit in untura. Se scot pe o farfurie, iar in untura ramasa se prajesc bucatile de carne de cocos marinate. Se adauga coniacul si se da foc. Dupa ce s-a evaporat alcoolul, se adauga legumele si marinata. Se acopera cu un capac si se fierbe totul inabusit 60 de minute. Se scot apoi bucatile de carne si legumele pe un platou si se patreaza la cald. Zeama ramasa se strecoara, se adauga untul si faina, amestecata cu putina apa si se fierbe sosul pana incepe sa se ingroase.


Bucatile de carne se servesc impreuna cu garnitura de legume, feliute de piept de porc prajite, stropit totul cu sos.

Alte retete care contin carne:

Tocanita de pui Muschi de porc la cuptor Friptura de vita la cuptor

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de prune (reteta video)

Gemul de prune este preferatul familiei noastre, iar de ceva timp eu sunt responsabila cu prepararea lui pentru ca ai mei...

Gem de prune (reteta video)
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa