Pentru coltunasi din cartofi cu carne de porc carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat cu sita deasa. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc.
Pentru coltunasi din cartofi cu carne de porc carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat cu sita deasa. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se curata de coaja si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Ouale se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Cartofii se amesteca cu un ou, 150 g faina si sare. Compozitia obtinuta se framanta bine, pana se obtine o coca omogena. Ceapa si carnea tocata se inabusa in ulei si 30 ml apa. Se adauga ou, sare, piper si se amesteca bine. Coca de cartofi se intinde pe o planseta presarata cu faina in forma de foaie de 1 cm grosime; se decupeaza forme rotunde, dreptunghiulare, etc. Pe fiecare bucata se aseaza in mod egal umplutura de carne. Se impatureste fiecare in parte si se apasa marginile pentru a se lipi. Coltunasii se fierb in apa clocotita cca 15 minute.
Coltunasii din cartofi cu carne de porc se servesc calzi, cu smantana deasupra.
Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui aromat cu verdeturi proaspetePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura