Conopida cu carne de vita

Pentru conopida cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Conopida se curata de frunze si cotoare, se desface in bucatele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • apa - 1 l
  • carne de vita - 600 g
  • conopida - 1
  • 3 kg
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 30 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust
  • 2 cuburi MAGGIde vita

Mod de preparare

Pentru conopida cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Conopida se curata de frunze si cotoare, se desface in bucatele, se spala, se tine in apa cu sare 10 minute, dupa care se fierbe. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Carnea se sareaza si se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga morcovi, patrunjel radacina si se continua inabusirea. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, cuburile MAGGI si cantitatea de apa necesara fierberii (1 l). Se fierbe cca 20 minute si se strecoara peste carne; procesul se continua pana ce carnea este fiarta, se adauga conopida, rosii, sare si se mai fierbe 10 minute.

Conopida cu carne de vita se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

,, Tortellini con polpette e salsa al gongorzola " pe italieneste. Este la moda sa dai denumiri cat mai sofisticate,...

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca